Ana içeriğe atla

şifalı bitkiler

                 Şifalı bitkiler nerede nasıl kullanılmalı??


Morarmalar İçin: Maydanoz - Bir tarafınızı bir yere çarptığınızda, derinin hemen altındaki kılcal damarlar çatlar ve deri altına kan yayılarak o bölgenin mor bir görüntü almasına neden olur. Maydanozun, morarma ve çürük izlerini geçirmede geleneksel bir şöhreti vardır. Buz ise şişlikleri indirmek için kullanılır. Bu ikisini birleştirdiniz mi, buzluğunuzda berelenme ve çürüklerin ilacı hazır demektir.
 


Bir avuç maydanoz ve dörtte bir bardak suyu, yarı erimiş kar görüntüsü alana kadar blendırda karıştırın. Sonra, buz kalıplarını yarısına kadar doldurun ve dondurun. İnce bir beze veya tülbente sardığınız maydanozlu buzu, berenin üzerinde gezdirin. Maydanozlu buz, küçük yanıklarda da işe yarar.
Nefes Kokusu İçin: Nane Çayı - Naneye kendine özgü tadı ve kokuyu veren aromatik yağ, aslında nefes kokusuna neden olan mikropları öldüren güçlü bir antiseptiktir. İhtiyaç duyduğunuz her an, bir bardak nane çayı için.
Kepek İçin : Kekik - Kekik suyunu kepeğe çare olarak kullanabilirsiniz. Tepeleme dolu 4 çorba kaşığı kuru kekiği, alüminyum olmayan bir demlik kullanarak 2 bardak suda 10 dakika boyunca kaynatın. Süzgeçten geçirin ve soğutun. Elde ettiğiniz kekik suyunu, yeni şampuanlayıp duruladığınız saçınıza yavaşça dökerken, yumuşak hareketlerle iyice ovalayıp kafa derinize ulaşmasını sağlayın. Saçınızda bir tabaka bırakmayacağı için durulamanıza gerek yok. Ama isterseniz durulayabilirsiniz de.


İshal İçin: Tarçın - Eğer ishal şiddetliyse, vücudunuz susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya demektir. Tarçın, diyareyi kısa sürede kesen, doğal bir ilaçtır. Kurutulup toz haline getirilmiş tarçın kabuğundan bir çorba kaşığı dolusunu bir bardak sıcak suya karıştırın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tarçını bu şekilde sadece kısa süreli olarak kullanın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

çiçekli bitkilerin kısımları

ÇİÇEKLİ BİTKİLERİN KISIMLARI a) Kök Genellikle toprak altında bulunur. Bitkiyi toprağa bağlar. Topraktan su ve suda çözün¬müş madensel maddelerin emilmesini sağlar. Gerektiğinde besin ve su depolar. b) Gövde Bitkilerin çoğunlukla toprak üstünde kalan bölümüdür. Bitkinin gövdesi; dal, yaprak, tomurcuk ve meyve gibi organları taşır. Bitkiyi dik tutar ve yaprakların ışığı almasını sağlar. Köklerde emilen su ve madensel maddeleri yapraklarına iletir. Bazı gövdeler su ve besin depo eder. c) Yaprak Yapraklar solunum, terleme, besin oluşturma ve boşaltım yaparlar. d) Çiçek Çiçekli bitkilerde çoğalma görevini yapan organa çiçek denir. Konumuzla ilgili bir etkinlik yapmak için  tıklayınız   ya da aşağıdaki düğme metnine tıklamanız yeterli olacaktır. Düğme Metni ÇİÇEĞİN KISIMLARI a)Çiçek Tablası Çiçek, bitkiye çiçek sapı denilen yapı ile bağlanır. Çiçeğin organları ise çiçek sapının uç kısmında bulunan  "çiçek tablası" nda bulunur. Ayrıca çiçek tablası bazı bitkiler...

canlıları tanıyalım

Bitkiler Güneş ışığı yardımıyla kendi besinini üretebilen canlılardır. Bitkiler diğer canlılar için besin kaynağıdırlar. Ürettikleri besini hem kendileri kullanır hem de diğer canlılar tarafından kullanılır. Çöl, ormanlık alan, göl gibi farklı ortamlarda yaşarlar. Kaktüs diken yaprakları sayesinde su kaybını azaltarak çöl ortamına uyum sağlayabilen bir bitkidir. Ormanlarda da geniş yapraklı bitkiler bulunur. Bitkiler bu şekilde yaşadıkları ortama uyum sağlarlar. Bitkiler;  çiçeksiz bitkiler  ve  çiçekli bitkiler  olarak ikiye ayrılır. Çiçeksiz Bitkiler:  Basit yapılıdırlar. Göl, bataklık, nemli topraklar ve ağaç gövdelerinde yaşarlar. Su yosunu, kara yosunu ve eğrelti otu çiçeksiz bitkilere örnektir. Çiçeksiz Bitkiler Çiçekli Bitkiler:  Gelişmiş yapılı bitkilerdir.  Kök ,  gövde ,  yaprak  ve çiçekten oluşurlar. Papatya, erik, elma, kiraz çiçekli bitkilere örnektir. Çiçekli Bitkiler

Çiçekli Bitkiler

Çiçekli Bitkilerin Kısımları Çiçekli bitkiler kök, gövde, yaprak ve  çiçek  olmak üzere dört temel kısımdan oluşur. Kök:  Genellikle bitkinin toprak altındaki bölümüdür. Bitkiye toprağa bağlar. Üzerindeki emici tüyler sayesinde bitkinin ihtiyacı olan topraktaki suyu ve suda çözünmüş mineralleri alır. Turp, havuç, kereviz gibi bitkilerde kök aynı zamanda besin depolar. Kök – Bazı Bitkilerde Kök Besin Depola Gövde:  Bitkinin genellikle toprak üstündeki kısmıdır. Kök tarafından emilen suyu ve mineralleri yaprağa doğru taşır. Yaprak ve çiçekler gövde üzerinde bulunur. Ayrıca yapraklarda üretilen besin gövde ile bitkinin diğer kısımlarına iletilir. Bitkini dik durmasını sağlar. Gövde Yaprak:  Bitkilerde besinin üretildiği kısımdır. Karbondioksit, su ve ışığı kullanarak besin üretir. Yaprak Çeşitleri Çiçek:  Bitlerin üreme organıdır. Bitkilerin çoğalmasını sağlar. Bazıları güzel renkli ve güzel kokuları sayesinde arı, kelebek gibi can...